Verwacht je in KOERS aan een interactieve rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen, met op het parcours heel wat uitzonderlijke trofeeën, een Service Course volgestouwd met koersfietsen, getuigenissen van fietsfanaten, beklijvende actiebeelden en een regenboog van wielercollectiestukken. Je kan het al raden… er komt heel wat op je af.

Niet altijd ideaal voor wie hinder ervaart door prikkels van drukte, geluiden, verlichting en andere zintuiglijke waarnemingen. Op zondag 26 februari zet KOERS daarom op een bijzondere manier de deuren open. Want een prikkelarm museumbezoek maakt écht het verschil. Geniet je meer van een stil museumbezoek? Reserveer dan dit prikkelarme museumbezoek. Enkel zo kan KOERS het aantal supporters in het museum beperkt houden. Daarnaast zullen audio- en beeldschermen zoveel als mogelijk uit of stil worden gezet.

Als bezoeker houd je ook rekening met elkaar. Draag daarom geen hakken en geen felle kleuren die dag. Op deze manier sluit KOERS al bijzonder veel prikkels uit.

Ouders met zoon bekijken een wielertrofee en beluisteren ondertussen een bijhorend geluidsfragment.
Marc Wallican